چرا پیاز اشک چشم را در میآورد و راهحل آن چیست؟

وقتی پیاز را خرد میکنیم،تمام خصوصیات خوبش را آزاد میکند مانند آمینواسید، و سولفوکساید. اسیدهای سولفونیک که حاصل پخش شدن سولفوکساید در هوا است، در هوا ناپایدارند و بوی تند ایجاد میکنند. در برابر این اسیدها چشمان ما به صورت خودکار شروع به پلکزدن میکند و اشک تولید میکند. اینکه چرا پیازچه چشم را نمیسوزاند به این دلیل است که میزان سولفوکساید و آمینواسید در آنها به مراتب کمتر است.
چهکنیم که موقع پیاز خرد کردن چشمانتان نسوزد؟
راه اول: قبل از اینکه پیاز را خرد کنید کمی در فریزر بگذارید تا کاملا سرد شود. سرما باعث میشود که واکنشهای شیمیایی کمتر در هوا ایجاد شود.
راه دوم: در هنگام خرد کردن یک تکه نان در دهان بگذارید. نان خیلی از گازها را جذب میکند.
راه سوم: در حال پیاز خرد کردن آدامس بجوید این کار باعث میشود بیشتر از راه دهان نفس بکشید و مانع از این میشود که گازها به چشمها برسند.
راه چهارم: این میوه اشک آور را زیر شیر آب باز خرد کنید. آب را خیلی کم باز کنید. این کار باعث میشود گازها به چشم نرسند.
راه پنجم: موقع پیاز خورد کردن عینک شنا بزنید
تاریخ ارسال : سه شنبه ۲۰:۱۶ بعد از ظهر , ۴ خر ۹۵